Loading...

Ajax in de jaren tien: De fluwelen revolutie

 
Loading...

AT5 - Ajax in de jaren tien: De fluwelen revolutie

Ajax in de jaren tien: De fluwelen revolutie - AT5

Ajax in de jaren tien: De fluwelen revolutie - playertube best videos

playertube best videos - Ajax in de jaren tien: De fluwelen revolutie
Share to your friends - Ajax in de jaren tien: De fluwelen revolutie
  • Views 4,703 times

AT5
  • 10 days ago
Aan het einde van het decennium blikt AT5 terug op tien jaar Ajax. Hoe haakte de club, na diep te zijn weggezakt, via de fluwelen revolutie van Johan Cruijff weer aan bij de Europese top?

Het was één bak ellende bij Ajax, vond clubicoon Johan Cruijff in 2010. Het startschot van een flinke omwenteling in de Arena. Tien jaar later hoort Ajax weer bij de Europese top. Een voetbalsprookje dat de hele wereld over ging.

2-0 staat er na negentig minuten op het scorebord in Santiago Bernabéu. Het is 15 september 2010 en Ajax speelde voor het eerst in vijf jaar weer eens een wedstrijd in de Champions League. Die verloor het team kansloos van Real Madrid. Het was prijsschieten. De thuisploeg kwam tot 33 doelpogingen en alleen omdat Maarten Stekelenburg in vorm was is het geen 7-0 of nog erger geworden. Het waren mannen tegen jongens, typeert trainer Martin Jol na afloop.

‘Dit is Ajax niet meer.’ De kop boven de column van Johan Cruijff in De Telegraaf een paar dagen na het drama. Het gaat niet goed in de Arena, ook in de eredivisie is er weinig om enthousiast over te zijn. De supporters wachten al zes jaar op een kampioenschap en de daarbij behorende, zo gewenste, derde ster.

Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en Donny van de Beek zitten nog op de basisschool. Op het trainingsveld staan niettemin grote namen als Luis Suarez en Jan Vertonghen. Maar Cruijff is niet onder de indruk. Het is één groot drama. ‘Qua financiën, qua opleiding, qua scouting, qua aankoopbeleid en qua voetbal.’ Het is het startschot van een jarenlange stammenstrijd binnen Ajax.

AT5 - Echt Amsterdams Nieuws

Abonneer hier op ons youtubekanaal:
https://www.youtube.com/user/AT5Amsterdam

Tips of opmerkingen?
Whatsapp: 06 511 909 38
Telefoon: 020 555 1155

Volg AT5:
www.at5.nl
Instagram: instagram.com/at5.nl
Facebook: facebook.com/at5nl
Twitter: twitter.com/at5
Loading...
Loading...